زنجبیل گیاهی خوراکی با طبعی گرم است که به عنوان ادویه نیز استفاده میشود . داراری طعمی تند و عطری اشتها برانگیز است. همچنین دمنوش زنجبیل نیز یکی از موارد مصرف این گیاه است.
اصلیترین ترکیبات زنجبیل شامل مواد بودار سوزاننده ای هست که بیشتر اثرات اصلی آن مربوط به همین مواد میباشد.
ترکیبات اصلی و اساسی آن شامل: انواع قندها (از ۵۰ تا ۷۰ درصد)، چربیها (از ۳ تا ۱۸ درصد)، اولئورزین (از ۴ تا ۵/۷درصد) و ترکیبات سوزاننده (از ۱ تا ۳ درصد) میباشد.
۱ قاشق غذاخوری زنجبیل تازه (یعنی ۶ گرم) حاوی ۵ کالری، ۱ گرم کربوهیدرات و به مقدار خیلی کمی چربی، پروتئینو فیبر میباشد.
از مهم ترین خواص زنجبیل میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. برخی دیگر از خواص چای زنجبیل به شرح زیر است:
کاهش قند خون و ضد دیابت
دمنوش زنجبیل یک خوراکی بسیار موثر برای کاهش و تنظیم قند خون است. این دمنوش پرخاصیت به کاهش قند خون ناشتای افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند بسیار کمک میکند.
مانع اصلی بسته شدن شریانهای خون
دمنوش بینظیر و محبوب زنجبیل اصلیترین مانع بسته شدن شریانهای خونی است و به شکل موثری از گرفتگی رگهای خونی جلوگیری میکند. بنابراین اگر به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا هستید یا در معرض بسته شدن رگهای خونی قرار دارید، این دمنوش را مصرف کنید. بیشتر بخوانید
خواص دمنوش آویشن
آویشن گیاهی خوش عطر و طعم از خانواده نعناعیان است که غالبا به صورت ادویه در غذاها استفاده میشود. اما دم کرده ی آن نیز بسیار خوش طعم و دل نشین است با ما همراه باشید تا به معرفی خواص چای آویشن بپردازیم.
آویشن به خاطر خواص بیشمار آن بسیار محبوب است و درمان تعداد زیادی از بیماری هاست از جمله خواص دمنوش آویشن عبارت است از:
آرامبخش اعصاب
اگر در شهرهای بزرگ و شلوغ زندگی میکنید و یا به خاطر مشکلات روزمره و کاری، تحت فشار عصبی زیادی هستید، چای آویشن میتواند بهترین درمانکننده برایتان باشد.
خاصیت آرامبخشی آویشن زبانزد است و شما را از بسیاری از فشارهای روانی و عصبی، دور میکند.
رفع آکنه و جوش
داروهای پوستی با قیمتهای بالا و عوارض گوناگون، از جمله داروهایی هستند که همه قشرها به طور یکسان، امکان استفاده از آن را ندارند. بنابراین بسیاری از افراد برای درمان جوش و آکنه به دنبال ترکیبات گیاهی و طبیعی با قیمت ارزان و اثرگذاری فوقالعاده میگردند.که این گیاه پرطرفدار درمانکننده جوش و اکنه و درخشان کننده پوست صورت است.
خوب است بدانید که با بخور آویشن میتوانید جوشهای سرسیاه را از بین ببرید و به نرم شدن پوست صورتتان کمک کنید. ادامه مطلب
خواص دمنوش دارچین
دارچین به قطعات خشک شده و یا پودر شده از پوست تنه ی درختی خاص به دست می آید. دارای عطری فوق العاده و پر از خاصیت است . به صورت ادویه و دمنوش نیز استفاده میشود. درختچه دارچین درختی است کوچک، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمتهای آن بویی مطبوع استشمام میشود. گلهای این ادویه در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر میشود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است. دارچین بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن به عنوان ادویه بکار میرود. در قرون وسطی از دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده میشد. تحقیقات جدید نیز بر خواص و فواید پزشکی دارچین تأکید دارند.
همان طور که گفته شد یکی از موارد مصرف دارچین به صورت چای یا دمنوش است. درادامه به بررسی خواص چای دارچین میپردازیم.
جلوگیری از ابتلا به آلزایمر
مطالعات و تحقیقات نشان داده است که عصاره دارچین میتواند به پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند و تاثیرگذار باشد. دو ترکیب موجود در آن، بنام اپیکاتچین و سینامالدهاید، ممکن است به مبارزه با از دست دادن حافظه کمک کند.
کاهش احتمال ابتلا به سرطان
دارچین بهخاطر دارا بودن خواص آنتیاکسیدانی که دارد از تخریب DNA، جهش سلولی و رشد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند. خواص دارویی ذکرشده به علت وجود مادهای بهنام سینامالدهید است. همچنین این خاصیت باعث میشود سلولهای مستعد ابتلا به سرطان، خودبهخود تخریب شوند و احتمال ابتلا به سرطان در بدن انسان، کاهش پیدا کند. پس دمنوش دارچین را در میا دمنوش های مصرفی خود بگنجانید.
تقویت قلب
مصرف چای دارچین باعث بهبود گردش و تصفیه خون میشود و در نتیجه برای سلامت قلب مفید است. با کمک به انعقاد سلولهای خون در جلوگیری از خونریزیها مؤثر است. از دیگر فواید دارچین میتوان به تأثیر آن در افزایش گردش خون و افزایش سرعت بهبود بخشهای آسیبدیدهی بدن اشاره کرد. برای مطالعه بیشتر کلیک کنید.
- ۹۹/۱۲/۲۲