بهار نارنج ، گل محمدی و به، سه گیاهی که عطر فوق العاده ای دارند در عین حال پرخاصیت و مفید برای سلامتی هستند. هر کدام از این گیاه مصارف گوناگونی دارند اما ما قصد داریم در این مطلب دمنوش آنها را معرفی کنیم و از خواص آن ها بگوییم . با ما همراه باشید.
دمنوش بهار نارنج
بهار نارنج همان شکوفه ی درخت نارنج است که از شکوفه تا میوه ی آن بسیار مفید است و کاربرد های گوناگونی داردو از بهارنارنج به عنوان اسیدی کننده و طعم دهنده نیز استفاده میشود. بهار نارنج در ایران بیشتر دراستان های شمالی از جمله مازندران کشت میشود. آیین سنتی عرقگیری بهار نارنج، از جمله آیینهای سنتی مازندرانیها از دیرباز بوده و است. امروزه شهرهای بسیاری جشنواره بهار نارنج را برگزار میکنند که بعدها با پیگیریهای بعمل آمده توسط مازندرانیها آیین سنتی جشن بهار نارنج در شورای عالی ثبت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تحت عنوان جشن بهار نارنج مازندران به ثبت ملی رسید و از آن پس برگزاری آیین بهار نارنج به صورت مشترک در اکثر نقاط مازندران به عنوان نمادی بر اتحاد شهرستانهای مازندران تبدیل شد. بهار نارنج خاصیت ضد سرطانی ، ضد دیابت و ضد چاقی دارد. از بهار نارنج علاوه بر دمنوش به عنوان شربت نیز استفاده میشود.
برای تهیه شربت بهار نارنج عرق بهار نارنج شکر و آب را در ظرفی مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. بعد از قوام آمدن شربت، بهتر است کمی جوهر لیمو یا آب لیمو به آن اضافه کنید. با این کار از شکرک زدن شربت جلوگیری میکنید. بعد از آماده شدن شربت، آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود.
برای خوشطعم و مزه کردن بیشتر شربت هم اضافه کردن کمی زعفران آب کرده به شربت قبل از سرد شدن، پیشنهاد خوبی است.
چای بهارنارنج نیز انواع مختلفی دارد و از ترکیب آن با گیاهان دیگر مانند دارچین نیز استفاده میشود. بیشتر بخوانید
چای به ، یک نوشیدنی مناسب برای لاغری
به میوه ی خوش عطر و طعمی است که برای سلامتی بسیار مفید میباشد. همانطور که میدانید از به به عنوان دمنوش نیز استفاده میشود.برخی از خواص دمنوش به عبارتند از:
کاهش وزن
پیشگیری از سرطان
رفع افسردگی و خستگی
خواص چای به بسیار زیاد است و اینجا برخی از موارد آنرا نام بردیم. اما چگونه دمنوش به درست کنیم؟
- برای تهیه دمنوش به در اولین قدم باید میوههای به رسیده را بخرید. اگر در هنگام خرید با بههای سبز و کال مواجه شدید، برای رفع این مشکل میتوانید چندروزی بههای کال را در دمای اتاق بگذارید تا به مرور زمان و با گذشت مدتی رسیده شوند.
- بهها را خوب بشوید و تمام پرزهای روی آن را پاک کنید.
- بعد از شستن، نوبت به خلال کردن به میرسد. برای اینکار میتوانید با رنده فلزی به را خلال کنید یا با چاقو به را در قطعاتی به طول حدودا 3 سانتیمتر و 2 میلیمتر ببرید. اگر قطعات مساوی و یک اندازه باشند، کار شما را در مراحل بعدی تهیهی دمنوش آسان میکند.
- در مرحله چهارم لازم است قطعات بریده شده را بر روی یک وسیلهی گرمازا قرار داده و با گرمای ملایم خشک کنید. این کار ممکن است چندروزی به طول انجامد. مراقب باشید که خلالهای به آنقدر در معرض گرما و هوا نماند که تمام رطوبت بافت خود را از دست بدهند. ادامه مطلب
دمنوش گل محمدی
گل محمدی یا گل سرخ (نام علمی: Rosa damascena) نام نوعی گل رز است که از برخی نمونه های آن گلاب میگیرند. این گونه از رز مقاومت بالایی در مقابل کمآبی دارد و در شهرهای بزرگ به خوبی رشد میکند. گل محمدی درختچه ای برگریز است که ارتفاع آن به ۲.۲ متر نیز می رسد و شاخه های آن با خارهای تیز و محکمی حفاظت می شود. گل محمدی طیف رنگی از صورتی روشن و متوسط تا سرخ روشن دارد. گل محمدی خواص دارویی زیادی دارد. تسکین دهنده ی درد های قاعدگی است، ضد سرطان است، بدن را سم زدایی میکند و در کاهش وزن تاثیر بسزایی دارد. گل سرخ قطعا در خانه ی هر ایرانی یافت میشود . حال چگونه چای گل سرخ آماده کنیم.
- برای درست کردن این دمنوش پرخاصیت، در ابتدا باید گلهای تازه، خشکشده و یا غنچه خشک شده گل محمدی را تهیه کنید.
- یک قاشق غذاخوری از گلبرگهای گل سرخ را درون قوری و یا لیوان مخصوص دمنوش بریزید و سپس روی آن را با آبجوش پر کنید.
- مدت زمانی که طول میکشد تا جوشانده شما آماده شود، ۱۵ الی ۲۰ دقیقه است.
- این جوشانده خوش عطر را میتوانید با لیمو ترش، عسل و یا نبات ترکیب و آن را نوش جان کنید.
خواص دمنوش گل محمدی بسیار زیاد است برای مطالعه ی بیشتر درباره ی آن میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
- ۹۹/۱۲/۲۲