زعفران علاوه بر مصرف در غذاها به عنوان نوشیدنی نیز مورد استفاده قرار میگیرد و بسیار پرطرفدار است. عطر زعفران در کنار چای خوش طعم ایرانی همیشه مورد توجه ایرانیان بوده است. و رنگ زیبای زعفران در شربت سکنجبین همیشه چشمنواز بوده است. قصد داریم در این مطلب ابتدا انواع دمنوش زعفران را معرفی کنیم و در ادامه چند شربت زعفران را معرفی کرده و خواص آنرا بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
دمنوش زعفران ، آرامش بخش و شادی آور
زعفران را میتوان در قالب دمنوش به صورت تنها یا همراه ترکیب با دیگر گیاهان استفاده کرد. زعفران با سلول های سرطانی مبارزه میکند ، بسیار آرامش بخش بوده و شادی آور است. همچنین خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی را کاهش میدهد. برخی ترکیبات با زعفران موجب افزایش خواص آن میشود و برای سلامتی بسیار مفید است از جمله:
زعفران و چای سبز
چای سبز از قدیم برای کاهش وزن، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و آرامش مورد استفاده قرار میگرفت. همانطور که در قسمت قبل گفته شد، یکی از مزیتهای زعفران مبارزه با سلولهای سرطانی و بدخیم است. اگر این ادویه با چای سبز ترکیب شود، معجونی قوی برای مبارزه با سلولهای مهاجم سرسخت خواهد بود. علاوه بر مبارزه با سرطان، این ترکیب به پیشگیری از افسردگی، آلزایمر، کم خونی و… نیز کمک میکند. نکته دیگری که باید در ترکیب چای سبز و زعفران به آن اشاره کرد، خواص چربی سوزی و لاغرکننده آن است. افرادی که به دنبال کاهش سایز و وزن خود هستند میتوانند با این ترکیب به نتایج خوبی برسند. روش تهیه این معجون نیز مخلوط کردن نصف قاشق چایخوری زعفران در یک قوری آب جوش به همراه چای سبز است. باید توجه کرد که زعفران و چای سبز باید با هم دم بکشند.
و اما چای زعفران . برای تهبه دمنوش زهفران کافی است مقداری زعفران به هر صورت سابیده شده یا آماده را در قوری بریزید و به آن مقداری مربا (بسته به اندازه قوری متفاوت است اما حدود یک قاشق چایخوری) اضافه کنید و پس از آن نیز دو برابر مربا عسل در قوری بریزید. در آخر آب جوش را اضافه کرده و پس از هم زدن بگذارید به اندازه 15 تا 20 دقیقه روی حرارت غیرمستقیم دم بکشد. اگر عسل در دسترس نیست میتوانید از شکر یا نبات نیز استفاده کنید. ادامه مطلب
شربت زعفران ، خوش طعم و رنگ و گوارا
شربت زعفران یک نوشیدنی مفید و مناسب برای فصل گرماست . خواب را بهبود میبخشد ، ضد افسردگی و نشاط آور است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این شربت را میتوان در برکیب با مواد دیگر ازجمله خاکشیر نیز تهیه نمود و از طعم بی نظیر آن لذت برد.
اما باید در نظر گرفت استفاده ی زیاد از شربت زعفران نیز ممکن است مضر باشد .استفاده ی زیاد از زعفران موجب زردی چشم، یرقان و مسمومیت غذایی میشود.
در ادامه برخی از شربت های تهیه شده از زعفران را به شما معرفی خواهیم کرد.
ترکیب زعفران و لیمو
در مرحلهی مخلوط کردن آب و شکر بایستی یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید و به این ترتیب، ترکیبی بینظیر از مخلوط آبلیمو و شربت زعفران خواهید داشت. این کار را حدودا در 10 دقیقهی آخر جوشیدن شکر و آب انجام دهید.
لیمو با ماده ای به نام اسید سیتریک به درمان سنگ کلیه کمک میکند و مصرف مداوم آن موجب پیشگیری از سنگ کلیه است.
همچنین ترکیب لیمو و زعفران باعث بهبود باعث بهبود عملکرد کبد و افزایش تولید صفرا و دفع سموم بدن می شود. روزانه خوردن آب لیمو، فشار خون را کاهش داده وکنترل میکند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شربت های زعفران کلیک کنید.
- ۹۹/۱۲/۲۲