دمنوش پونه ، نعناع و بابونه ، سه چای یا دمنوش پرخاصیت و مفید برای پوست هستند. پونه که از خانوانواده نعناعیان است دارای طبعی گرم و مفید برای ایمنی بدن است. با ما همراه باشید تا با خواص این سه دمنوش بیشتر آشنا شوید.
خواص دمنوش نعناع
نعنا یا (به عربی: نعناع)(نام علمی: Mentha) گیاهی است از رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزیهای خوراکی است. این گیاه تمام اسانسها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است.
نعنا گیاهی است علفی با ریشه هوایی و ساقههای مستقیم و چهارگوش و زیرزمینی. ساقه و برگهای خوشبوی آن خوراکی و دارویی است و گاهی گلهای رنگین دارد.
نعناع بع صورت دمنوش نیز مورد استفاده قرار میگیرد برخی از خواص چای نعناع عبارتند از:
مانع استفراغ
یکی از خواص دمنوش نعناع آن است که در هنگام سکسکه به کمک شما میآید و یا شکم و دلتان بهم ریخته باشد و به هر دلیلی میخواهید استفراغ کنید، چای یا عرق نعناع میتواند اثرگذار باشد و آرامش را به شما برگرداند. حتی میتوانید آن را انار ترش امتحان کنید.
کاهش تب
گیاه نعناع به خاطر آنکه معرق است و باعث میشود به راحتی عرق کنیم، تب را پایین میآورد و دمای بدن را به تعادل میرساند.
صافی کبد
بسیاری از ما به خاطر سبک زندگی ناسالم و خوردن غذاهای پرروغن، کبد چربی داریم. نعناع میتواند در این مورد هم به شما کمک کند و کبدتان را تمیز کند و کلسترول خونتان را پایین میآورد. برای رسیدن به این هدف قبل از وعده غذایی دمنوش نعناع بنوشید. ادامه مطلب
خواص دمنوش پونه
پونه گیاهی خوش عطر با گل های بنفش از خانواده ی نعنائیان است. فرهنگستان زبان فارسی این گیاه را «خالواش» و «نعنا خالواش» نامیده و در توصیف آن آوردهاست: گونهای نعنا به شکل خوابیده یا خیزان با ساقههای متعدد و پوشیده از کرکهای متراکم و گسترده؛ پهنک برگها تخممرغی، به طول ۵ تا ۲۰ میلیمتر و حاشیهٔ صاف یا کم و بیش دندانهدار است و گلآذین آن دارای چرخههای کروی و گلهای غالباً بنفش و بهندرت سفید است که با فاصله از یکدیگر و پرشمار در محور برگها و در طول ساقه قرار گرفتهاند.
پونه به خاطر خواص دارویی فراوانی که دارد به راحتی میتواند جایگزینی برای داروهای شیمیایی باشد . پونه هم مصارف غذایی دارد و هم به صورت چای یا دمنوش استفاده میشود. برخی از خواص چای پونه عبارتند از:
تببر قوی
از جمله دمنوشهایی که برای قطع کردن تب مناسب است باید به دم کرده پونه اشاره کرد. خنکی پونه باعث میشود که دمای بدن کاهش یافته و در صورت داشتن تب، حرارت بدنتان کم شود.
۴. درمان بیماریهای گوارشی
بیماریهای گوارشی، از جمله بیماریهایی هستند که زندگی افراد را طی مدت کوتاهی مختل کرده و باعث ایجاد درد و بیقراری میشود. چای پونه بهترین درمانگر برای بیماریهای گوارشی است. این دمنوش بیاشتهایی و ضعف معده را بهبود میبخشد و دردهای معدوی را کاهش میدهد. همچنین با دفع گازهای انباشه شده در روده، به برطرف شدن نفخ شکم کمک میکند. خواص دمنوش پونه باعث میشود که دستگاه گوارشی شما تمیز و سلامت باشد.
۵. کاهش دردهای عضلانی
اگر به دردهای عضلانی دچار هستید و از آرتروز رنج میبرید، نوشیدن یک فنجان از چای پرخاصیت پونه، میتواند به بهبودی شما کمک کند. بیشتر بخوانید
خواص دمنوش بابونه
بابونه نامی عمومی است که برای انواع مختلفی از گیاهان همخانواده با مینای چمنی (از تیرهٔ کاسنیان) به کار میرود. در طب سنتی از دو گونه از این گیاهان، شامل بابونه آلمانی و بابونه رومی برای ساخت خیسانده و دمنوش استفاده فراوان میشود.
بابونه به صورت دمنوش دارای طعمی با انتهای تل است که کافی است ااز یک شیرین کننده مانند نبات یا عسل در آن استفاده کنید . خواص چای بابونه بسیار زیاد است که ما به چند مورد در اینجا اشاره میکنیم.
کمک به سلامت سیستم گوارشی
از خواص دمنوش بابونه باید به تضمین سلامت سیستم گوارشی اشاره کرد. بررسیها نشان میدهد که با خوردن چای بابونه، میزان اسید معده به طرز قابل توجهی کاهش مییابد. این اتفاق موجب جلوگیری از ایجاد زخمهای معده و همچنین بهبود آنها میشود. یافتههای علمی درباره دمنوش بابونه بر خواص ضدالتهابی آن روی معده تاکید میکنند. خوب است بدانید، این دمنوش بینظیر از زمانهای قدیم برای درمان مشکلات معده، از جمله حالت تهوع، درد و رفع گاز معده مورد استفاده قرار میگرفته. بابونه همچنین، خاصیت ضد اسهال دارد و از بروز آن جلوگیری میکند و در کاهش دردهای شکم و روده موثر است.
بنابراین اگر به مشکلات گوارشی، خصوصا بیماریهای مرتبط با معده و یا روده تحریکپذیر درگیر هستید، چای بابونه را نوش جان کنید.
پیشگیری از ابتلا به انواع سرطانها
یکی از مشکلات پر تکرار بشر در این عصر، ابتلا به انواع سرطانهای سخت و درمانناپذیر است. بنابراین عده زیادی در جامعه پزشکی همواره به دنبال یافتن یک راه موثر برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری هستند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته بر روی این گیاه، باید گفت، بابونه در دروم خود، مقادیر زیادی از آنتیاکسیدان آپیگنین را دارد. این ماده یکی از مبارزان اصلی بدن در برخورد با سرطانهای سینه، دستگاه گوارش، پروستات، سرطان رحم و سرطان پوست است. برای مطالعه بیشتر کلیک کنید.
- ۹۹/۱۲/۲۲