زعفران یکی از پرکاربردترین ادویه در جهان است که علاوه بر رنگ دل انگیزی که به غذا میدهد، فواید زیادی نیز برای بدن دارد.زعفران با اختلاف بسیار زیادی نسبت به سایر ادویههای جهان، رتبه نخست را در قیمتگذاری دارد و بسیار گران است. با کیفیتترین زعفران در ایران کیلویی بین 9 تا 11 میلیون تومان است. مهمترین دلیل بالابودن قیمتش، روش و فشرده بودن کار برداشت است. از این رو خریدارانش مجبورند قیمت بالایی برای آن بپردازند. فصل برداشت زعفران در کشور از اوایل ماه نوامبر یا همان نیمه آبان شروع میشود و تا دو سه هفته نیز به طول مینجامد. قطعا تا بهحال عکسی از مزارع زعفران به چشمتان خورده است؛ مزارعی سرشار از گیاهان بنفش یک دست که علاوه بر چشمنوازی عالی، میتوانند شما را ساعتها میخکوب زیبایی خود کنند. عمده کاشت زعفران در شرق کشور و در خراسان است.
خواص زعفران
بهبود عملکرد حافظه
این خاصیت دمنوش زعفران برای افرادی مناسب است که نگران افزایش سن و زوال قوه عقل هستند. زعفران با عملکردی که بر هورمونها دارد، میتواند حافظه را تقویت کند و ریسک ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. باید بدانید یکی از موارد ابتلا به آلزایمر داشتن استرس بالاست که چون زعفران آن را کاهش میدهد بنابراین خطر زوال عقل نیز کم میشود.
سرمست کننده
در گذشته زعفران برای برخی بیماریهای روحی نیز مورد استفاده قرار میگرفت. بله درست خواندید، زعفران سرمستکننده است. شاید عبارت «چایی زعفرانی خوردم» از جانب کسی که خوشحال است بارها به گوشتان خورده باشد. این احساس به دلیل وجود موادی مانند کروسین و سافرانال در این گیاه است که تاثیراتش مانند داروهای آرامبخش است. هرچند زعفران طبیعی است و داروهای آرامبخش مواد شیمیایی هستند اما عملکرد هر دو آزاد کردن هورمونهای سرمست کننده در بدن فرد است. شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از شرکتهای دارویی که پز محصولات طبیعی و ارگانیک خود را میدهند، سعی در استفاده از زعفران در داروهای ضد افسردگی و نشاطآور میکنند.
کاهش اشتها و کاهش وزن
باورش سخت است ادویهای که تصویر اولیه آن در ذهن تقریبا تمام جهان بر روی غذاهای چرب و پرکالری نقش بسته، خودش باعث کاهش اشتها و وزن میشود. این گزاره آزمون نیز شده است. در آزمایشی که سال 2010 توسط چند پزشک تغذیه انجام شد، چند زن که به بیماری پرخوری عصبی مبتلا بودند، رژیم همراه با قرص مکمل زعفران داده شد.
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید.
انواع دمنوش زعفران
زعفران و چای سبز
چای سبز از قدیم برای کاهش وزن، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و آرامش مورد استفاده قرار میگرفت. همانطور که در قسمت قبل گفته شد، یکی از مزیتهای زعفران مبارزه با سلولهای سرطانی و بدخیم است. اگر این ادویه با چای سبز ترکیب شود، معجونی قوی برای مبارزه با سلولهای مهاجم سرسخت خواهد بود. علاوه بر مبارزه با سرطان، این ترکیب به پیشگیری از افسردگی، آلزایمر، کم خونی و… نیز کمک میکند. نکته دیگری که باید در ترکیب چای سبز و زعفران به آن اشاره کرد، خواص چربی سوزی و لاغرکننده آن است. افرادی که به دنبال کاهش سایز و وزن خود هستند میتوانند با این ترکیب به نتایج خوبی برسند. روش تهیه این معجون نیز مخلوط کردن نصف قاشق چایخوری زعفران در یک قوری آب جوش به همراه چای سبز است. باید توجه کرد که زعفران و چای سبز باید با هم دم بکشند.
زعفران و نبات
همیشه ترکیب دمنوش زعفران و نبات را برای کاهش مشکلات گوارشی و سوهاضمه مورد استفاده قرار میدادند. این ترکیب علاوه بر رفع سردی بدن ضد نفخ بوده و برای درمان دلپیچه نیز مورد استفاده میگیرد. ترکیب این دو به صورت آماده در عطاری و مغازهها به فروش میرسد.
چای و زعفران
تقریبا تمام ایرانیها روزی یک لیوان چای مصرف میکنند. چه بهتر که این یک لیوان با زعفران نیز ترکیب شود. مخلوط زعفران با چای سیاه میتواند سردی که اول صبح به سراغ برخی افراد میآید را از بین ببرد. استفاده از این ترکیب آنهم در اول صبح علاوه بر شادی و نشاط به بهبود عملکرد مغز نیز کمک کند. روش تهیه چای زعفرانی نیز نصف قاشق چای خوری آب زعفران دم کرده درون یک لیوان چای سیاه است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه نمایید.
- ۹۹/۰۶/۱۹