Health Blog

  • ۰
  • ۰

بسیاری از افراد هستند که همیشه رویای داشتن یک عطاری بزرگ با انواع گیاهان دارویی را در سر می‌پرورانند. عده‌ای هم آنقدر به گل‌ها و گیاهان دارویی علاقه دارند که تمام بیماری‌ها و مشکلاتشان را با خوردن آن‌ها درمان می‌کنند. شاید بهتر باشد که بگوییم، در دنیای مدرن امروز، که همه چیز مصنوعی و شیمیایی است، تنها یک محصول طبیعی می‌تواند حالمان را سر جایش بیاورد. گیاه بابونه، یکی از مهم‌ترین این گیاهان است ‌که طرفداران پروپاقرص خودش را دارد.
بگذارید در ابتدا گیاه بابونه را با هم بشناسیم؛
بابونه در حقیقت یک نام عمومی است که آن را به انواع گیاهان در تیره کاسنیان نسبت می‌دهند. این گیاه شگفت‌انگیز، خاصیت درمانی باورنکردنی و بی‌نظیری دارد که می‌تواند برای درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر باشد و بخشی از بیماری‌هایتان را بهبود ببخشد.
دو گونه مشهور از این گیاه وجود دارد که برای مصرف به عنوان چای و دمنوش به کار می‌روند. بابونه آلمانی و بابونه رومی، این دو نوع را شامل می‌شوند و طرفداران بسیار و خواص زیادی نیز دارند.
دمنوش بابونه با عطر و طعم منحصر به فرد خود، توانسته جای خودش را در میان مردم باز کند به یکی از محبوب‌ترین دمنوش‌ها تبدیل شود.
اگر می‌خواهید این گل‌های زیبا را از نزدیک ببینید، بهتر است در فروردین ماه، سفری به شمال خوزستان و دشت‌های اطراف آن، خصوصا در اندیمشک داشته باشید و در میان زیبایی آن غرق شوید. عطر و بوی بابونه شما را مست می‌کند و حال خوبی را به شما هدیه می‌دهد.

خواص دم نوش بابونه؛ درمان موثر بیماری‌ها

بابونه در میان گیاهان دارویی جایگاه ویژه‌ای دارد. این گیاه آنچنان سرشار از خاصیت است که با خوردن آن، در حقیقت به سلامت روح و جسم خودتان کمک کرده‌اید. بدون آن که هزینه‌های گزاف بپردازید یا با عوارض جانبی داروهای شیمیایی روبه‌رو شوید.
در ادامه قصد داریم که خواص دمنوش بابونه را برای شما بازگو کنیم. پس ادامه این مطلب را حتما بخوانید:

۱. بهبود و تنظیم کیفیت خواب

اولین و مهم‌ترین خواصی که برای دم‌کرده بابونه مطرح می‌کنند، بهبود و تنظیم کیفیت خواب است. گیاه بابونه ماده‌ای به نام آپیژنین در درون خود دارد که از جمله آنتی‌اکسیدان‌های مهمیی است که به برخی از گیرنده‌های مغز می‌چسبد. این ماده در برخورد با گیرنده‌های خاص مغز، موجب خواب‌آلودگی می‌شود‌. بنابراین می‌توان گفت که بابونه، بهترین داروی طبیعی برای درمان بی‌خوابی و کنترل کیفیت خواب است.

۲‌. کمک به سلامت سیستم گوارشی

از دیگر خواص دمنوش بابونه باید به تضمین سلامت سیستم گوارشی اشاره کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که با خوردن چای بابونه، میزان اسید معده به طرز قابل توجهی کاهش می‌یابد. این اتفاق موجب جلوگیری از ایجاد زخم‌های معده و همچنین بهبود آن‌ها می‌شود. یافته‌های علمی درباره دمنوش بابونه بر خواص ضدالتهابی آن روی معده تاکید می‌کنند. خوب است بدانید، این دمنوش بی‌نظیر از زمان‌های قدیم برای درمان مشکلات معده، از جمله حالت تهوع، درد و رفع گاز معده مورد استفاده قرار می‌گرفته. بابونه همچنین، خاصیت ضد اسهال دارد و از بروز آن جلوگیری می‌کند و در کاهش دردهای شکم و روده موثر است.
بنابراین اگر به مشکلات گوارشی، خصوصا بیماری‌های مرتبط با معده و یا روده تحریک‌پذیر درگیر هستید، دمنوش خوش عطر بابونه را نوش جان کنید.

برای مطالعه ادامه مطلب به این لینک مراجعه نمایید.

موارد منع مصرف چای بابونه و عوارض آن

همانطور که می‌دانید، مصرف گیاهان دارویی، از هر نوع و گونه‌ای که باشند، باید به میزان مشخصی صورت بگیرد. استفاده بیش از اندازه از گیاهان با خواص دارویی، می‌تواند مشکلاتی را برایتان به وجود آورد و به عوارض خاصی منجر شود.
گیاه بابونه هم از این قاعده مستثنی نیست. پس بهتر است عوارض دمنوش بابونه را بشناسیم و موارد منع مصرف آن را به خاطرمان بسپاریم.

۱. استفاده بیش از اندازه از چای بابونه در موارد نادری می‌تواند منجر به واکنش‌های آلرژیک ‌شود و برایتان دردسرساز شود.

۲. اگر بیشتر از مقدار معین از این دمنوش استفاده کنید، ممکن است دچار علائمی مانند سردرد، تهوع و استفراغ، بروز زخم‌های دهانی، تعریق و ورم چشم شوید.

۳. چنانچه باردار هستید و یا دوران شیردهی را می‌گذرانید، تا حد امکان از خوردن این دمنوش اجتناب کنید. مصرف چای بابونه در زمان بارداری و شیردهی می‌تواند در برخی افراد به بروز واکنش‌های آلرژی بینجامد.

۴. به خاطر داشته باشید که این گیاه دارویی پرخاصیت، با داروهای بیهوشی تداخل دارد. بنابراین اگر در آستانه انجام عمل جراحی هستید، دو هفته پیش از انجام عمل، مصرف آن را متوقف کنید.

۵. باید بدانید که مصرف گیاه بابونه همراه با انواع داروهای ضدانعقاد و رقیق‌کننده خون مانند بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و… و همچنین نوشیدنی‌های الکلی ممنوع است.

پس به یاد داشته باشید که مصرف این دمنوش را به مقدار کافی انجام دهید و از زیاده‌روی در استفاده از آن خودداری کنید تا به عوارض آن دچار نشوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

  • ۹۹/۰۶/۲۱
  • niusha ztm

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی