Health Blog

  • ۰
  • ۰

دارچین یکی از پرخاصیت ترین ادویه ها می باشد. که هم در پختن غذا و هم به صورت دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد. ابتدا به معرفی کوتاهی درباره ی دارچین می پردازیم.

طبق تعریف ویکی پدیا دارچین نوعی ادویه خوشبو است که در بعضی از غذاها می‌ریزند. از داروهای گیاهی خوشبو نیز محسوب می‌شود. درخت دارچین که بیشتر در هندوستان و چین می‌روید، جزو رده دولپه‌ای‌های جداگلبرگ می‌باشد و همیشه‌سبز است. بومی سریلانکا است و بهترین آن دارچین سیلانی است. گل‌های منظم و سفید مایل به زرد دارد، پوست آن را هم که قهوه‌ای‌رنگ است دارچین می‌گویند.

با توجه به گستردگی جغرافیائی گونه‌های مختلف دارچین سابقه پیدایش و نامگذاری آن‌ها نیز متفاوت است. سابقه مصرف و شناسائی آن به مصر باستان و به حدود دوهزار سال قبل از میلاد بر می‌گردد. اما آنچه که در تاریخ به دارچین چینی مشهور شده در حقیقت نوعی از دارچین به نام Cinnamon Aromaticum یا Cassia است که بومی چین بوده و به صورت درخت ۲۰ الی ۳۰ متری است که از پوست درخت به عنوان دارچین استفاده می‌شود.

از خواص دارچین میتوان به تقویت قلب ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، لاغری ، سلامت پوست و ... اشاره کرد.

طرز تهیه دمنوش دارچین

بعد از آشنایی با تاریخچه و طعم دارچین؛ این ماده‌ی جادویی و فوق‌العاده، وقت آن رسیده به سراغ طرز تهیه‌ی دمنوش آن برویم. چای دارچین یا دم‌نوش آن به دو صورت می‌توان مورد استفاده قرار بگیرد. در روش‌هایی مثل همراه مواد خوراکی دیگری مثل چای سبز، چای سیاه، زنجفیل و … یا خود چوب دارچین به عنوان دمنوش اصلی به اضافه‌ی شیرین‌کننده‌های اختیاری دیگری، مثل عسل یا شیره و… از دمنوش دارچین استفاده می‌کنند. 

مراحل تهیه‌ی دمنوش دارچین

آب را در قوری بریزید و تا زمان به جوش رسیدن آن صبر کنید. اگر از چوب دارچین استفاده می‌کنید، چوب‌ها را شسته، خرد کنید و به آب در حال جوش اضافه کنید، شعله را کم کنید و بگذارید به مدت 15 دقیقه بجوشد تا عصاره‌‌ی آن آزاد شود. بعد از این مراحل، از روی حرارت بردارید و بگذارید اندکی دیگر بماند تا دم‌نوش به آرامی دم بکشد.
اگر به جای چوب دارچین از پودر دارچین استفاده خواهید کرد، آب جوش را در یک فنجان بریزید؛ پودر دارچین را به آن اضافه کنید؛ هم بزنید و کمی منتظر بمانید تا دم‌نوش شما برای نوشیدن آماده شود.

به همین آسودگی، دمنوش شما آماده است. می‌توانید برای شیرین شدن آن از مواد قندی دلخواه خود استفاده کنید و نوش جان کنید.

دارچین و زنجبیل

این نوشیدنی یکی از راه‌های طبیعی تسکین و کاهش درد قاعدگی خانم‌هاست و برای این دوران بسیار مفید است. دارچین تاثیر زیادی در زیاد شدن نیروی جنسی، رفع دردهای عضلانی، رفع سوء هاضمه، به‌ویژه در مورد نفخ دارد و بهترین بادشکن معده است.
در گردش خون بسیار اثرگذار است و به‌علت داشتن تانن، اثر مفیدی در درمان اسهال دارد. یکی دیگر از اثرات درمانی ترکیب دمنوش دارچین برای لاغری مفید است این دم‌نوش با زنجیبل در بیماری‌های قندی است و همچنین چربی و کلسترول خون را کاهش داده و در درمان تب و سرماخوردگی، اثر درمانی فوق‌العاده‌ای دارد.

برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید.

  • ۹۹/۰۹/۰۲
  • niusha ztm

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی