در مطالب گذشته درباره ی خواص زعفران صحبت کردیم . همانطور که میدانید زعفران جایگاه ویژه ای در میان ما ایرانیان دارد. در غذا ها،شیرینی ها و حتی مصارف دارویی کاربرد دارد.در این مطلب قصد داریم درباره ی مصرف زعفران به صورت نوشیدنی صحبت کنیم. زعفران را میتوان در دو حالت به صورت نوشیدنی استفاده کرد، دمنوش و شربت. ابتدا به معرفی دمنوش زعفران میپردازیم.
برای تهیه دمنوش زعفران ساده ترین حال دم کردن زعفران سابیده شده با آب جوش و سرو کردن با نبات یا کمی عسل به عنوان شیرین کننده است. میتوان از طعم دهنده های دیگر نیز مانند گلاب کنار آن استفاده کرد. این دمنوش خواص زیادی دارد که مهم ترین آنها را دراینجا ذکر میکنیم.
موثر در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی
تقریبا همه خانمها پیش از شروع عادت ماهانه خود تغییراتی در خلق و خو، فیزیک بدنی و عواطف و احساساتشان روبرو شدهاند. اسم این تغییرات که PMS است گاهی میتواند زندگی و ارتباطگیری برای خانمها را با مشکل مواجه کند. اما زعفران حلال مشکلات است. بدین صورت که اگر خانمی برای مدتی بین 10 تا 15 دقیقه در مجاورت عطر زعفران باشد دراینصورت سطح هورمون کورتیزول در فرد کاهش یافته و علائم PMS نیز بهبود مییابد.
بهبود عملکرد حافظه
این خاصیت دمنوش زعفران برای افرادی مناسب است که نگران افزایش سن و زوال قوه عقل هستند. زعفران با عملکردی که بر هورمونها دارد، میتواند حافظه را تقویت کند و ریسک ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. باید بدانید یکی از موارد ابتلا به آلزایمر داشتن استرس بالاست که چون زعفران آن را کاهش میدهد بنابراین خطر زوال عقل نیز کم میشود.
مبارزه با سلولهای سرطانی
اما زعفران علاوه بر نشاط و شعف، به بدن در برابر سلولهای سرطانی نیز کمک میکند. این گیاه آنتی اکسیدانهای بالایی دارد که رادیکالهای مضر آزاد شده در بدن را خنثی کرده و به سلولهای بیماریهای بدخیمی مانند سرطان حمله میکنند. جالب است بدانید طی آزمایشهایی که در محیط ازمایشگاهی انجام شده، زعفران سلولهای بدخیم را بدون آسیب به سلولهای میزبان از بین میبرد که همین امر میتواند افراد را در استفاده بیشتر از آن ترغیب کند.
و اما شربت زعفران. یک نوشیدنی گوارا برای رفع گرمای تابستان است. این شربت را درحالت های مختلف و با ترکیب کردن با مواد مختلف میتوان تهیه کرد. ساده ترین روش آماده کردن این شربت از ترکیب زعفران سابیده شده با آب ، گلاب و شکر و قطعات یخ است . در صورت تمایل میتوان کمی تخم شربتی نیز به آن اضافه کرد. در ادامه برخی از ترکیب های شربت زعفران با گیاه های دیگر را نام میبریم.
ترکیب زعفران و لیمو
در مرحلهی مخلوط کردن آب و شکر بایستی یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید و به این ترتیب، ترکیبی بینظیر از مخلوط آبلیمو و شربت زعفران خواهید داشت. این کار را حدودا در 10 دقیقهی آخر جوشیدن شکر و آب انجام دهید.
لیمو با ماده ای به نام اسید سیتریک به درمان سنگ کلیه کمک میکند و مصرف مداوم آن موجب پیشگیری از سنگ کلیه است.
همچنین ترکیب لیمو و زعفران باعث بهبود باعث بهبود عملکرد کبد و افزایش تولید صفرا و دفع سموم بدن می شود. روزانه خوردن آب لیمو، فشار خون را کاهش داده وکنترل میکند.
ترکیب زعفران و بیدمشک
عرق بیدمشک نیز یکی از افشردههای گیاهی است که میتوان به شربت زعفران اضافه کرد و یک ترکیب بینظیر ایجاد کرد. عطر و طعم بیدمشک و زعفران هم مشام شما و هم قدرت چشایی شما را راضی میکند. نوشیدن این ترکیب را امتحان کنید تا ببینید این ترکیب را چقدر دوست خواهید داشت.
دستگاه گوارشی را تقویت کرده و سبب افزایش اشتها شود. تهیه شربت زعفران و بیدمشک می تواند علاوه بر طعم و مزه دلچسبی که دارد، یک نوشیدنی سرشار از خاصیت را برای شما به ارمغان بیاورد.
- ۹۹/۱۱/۰۸