Health Blog

۹ مطلب در شهریور ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

زعفران، نوعی گیاه گلدار است که برای به دست آوردن آن، باید ابتدا پیازش را بکارید. به زبان ساده، تخم یا نشاء زعفران وجود ندارد و این گیاه تنها از طریق پیاز زعفران به عمل می‌آید.

پیاز این گیاه با انبوiی از پوشا‌ل‌های قهوه‌ای رنگ محافظت می‌شود که در نهایت باید آن را در خاک بکارید. پس از کاشتن، یک ساقه کوچک سر برمی‌آورد و در انتها به گلی بنفش‌رنگ با ۶ گلبرگ کوچک زیبا تبدیل می‌شود.

اگر به خوبی، گل زعفران را نگاه کنید، در قسمت وسط آن، سه کلاله به رنگ قرمز می‌بینید که این سه کلاله، همان گیاه خوشبو و خوشمزه زعفران است.

گل زیبا و پرفایده زعفران با زحمت زیادی تهیه می‌شود و ارزش بسیار بالایی، خصوصا در صنایع غذایی و دارویی دارد.

خواص زعفران

۱. ضدافسردگی و شادی‌آور

شاید بتوان گفت معروف‌ترین خواص زعفران که اکثر افراد آن را می‌دانند، خاصیت ضدافسردگی و شادی‌آوریست. هورمون‌های دوپامین و سرتونین عملیات کنترل عصبی را بر عهده دارند. این دو هورمون عامل اصلی درمان افسردگی هستند. طبق تحقیقات، زعفران، این دو هورمون را به خوبی کنترل می‌کند. به این ترتیب، عامل مهمی برای درمان ناراحتی‌های ناشی از افسردگی است. نوشیدن هر روزه یک فنجان از دم‌کرده زعفران می‌تواند شادی را به شما هدیه کند.

۲. افزایش هوش و قدرت حافظه

از دیگر خواص زعفران که جزو مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود، افزایش هوش و قدرت حافظه است. جالب است بدانید که در این گیاه، مقدار بسیار زیادی از آهن، مس، روی، منگنز و سلنیوم وجود دارد. همه این مواد در بالا رفتن هوش و قدرت حافظه افراد مفید هستند. اگر می‌خواهید حافظه‌تان را تقویت کنید، این خاصیت زعفران را از یاد نبرید.

۳. بهبود خواب

خواب کافی و به‌اندازه، از عوامل مهمی شناخته می‌شود که نقش زیادی در سلامت بدن دارد. زعفران با تاثیرگذاری قوی در آرامش روحی شما، می‌تواند چرخه خوابتان را هم بهبود ببخشد و تنظیم کند. پس اگر در خواب خود اختلال دارید و مدت زمان خوابتان کیفیت ندارد، پیش از خوابیدن یک فنجان کوچک دمنوش زعفران بخورید.

۴. کاهش ریزش مو و استحکام آن

اگر موهایتان بیش از حد می‌ریزد و یا چندان مقاوم نیست، دمنوش زعفران میل کنید. خواص زعفران می‌توان در جلوگیری از ریزش مو و افزایش قوت و استحکام آن موثر باشد.

برای مطالعه بیشتر راجع به خواص زعفران به این لینک مراجعه کنید.

در چه مواردی مصرف زعفران خطرآفرین است

خواص زعفران آنقدر بیشمار است که هر طیفی از افراد با انواع مشکلات می‌توانند آن را مصرف کنند. اما نباید فراموش کرد که زعفران نیز همچون دیگر داروها، محدودیت‌هایی در مصرف دارد.

  • مصرف دمنوش زعفران در دوران بارداری، خصوصا در سه ماهه اول آن، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. چرا که این گیاه باعث سست شدن دهانه رحم و ایجاد خونریزی می‌شود که به سقط جنین می‌انجامد.
  • کسانی که از اضافه وزن و چاقی رنج می‌برند، بهتر است زعفران مصرف نکنند. زیرا زعفران یک گیاه اشتهاآور است.
  • اگر از جمله افرادی هستید که کف دست شما بیش از حد عرق می‌کند، از خوردن این گیاه دارویی خودداری کنید. چرا که زعفران باعث افزایش این تعریق می‌شود.

دمنوش زعفران، هل و دارچین

ترکیب زعفران با هل و دارچین خواص آن را تا چند برابر افزایش می‌دهد. این ترکیب در درمان سرماخوردگی و دردهای استخوانی تاثیر زیادی دارد و پف زیر چشم را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. همچنین عطر بی‌نظیر این سه گیاه به همراه هم، شما را مست می‌کند و طعم لذت‌بخشی دارد.

زعفران و رازیانه

رازیانه از جمله گیاهانی است که خواص فراوانی دارد و برای رفع بسیاری از مشکلات، از جمله مشکلات قاعدگی بسیار موثر است. ترکیب این گیاه با زعفران، خاصیت آن را چند برابر می‌کند. درمان دردهای قاعدگی و مشکلات سندروم پیش از قاعدگی با این دمنوش معجزه‌گر، به خوبی صورت می‌گیرد. این ترکیب را با عسل نوش جان کنید تا از طعم بی‌نظیرش لذت ببرید.

زعفران و گل گاو زبان

هم زعفران و هم گل گاو زبان، خاصیت آرام‌بخشی قوی دارند. بنابراین مخلوط آن‌ها با هم برای حفظ آرامش اعصاب بسیار مفید است.

عوارض مصرف زیاد زعفران

گیاه زعفران نیز همانند دیگر گیاهان باید به اندازه مشخصی مصرف شود. زیاده‌روی در نوشیدن چای زعفران یا مصارف دیگر آن، می‌تواند به مشکلات جسمی منجر شود.

از جمله عوارض مصرف زیاد زعفران باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • استفراغ
  • سرگیجه
  • بی‌حالی
  • زردی پوست
  • کاهش صربان قلب
  • مرگ (در موارد نادر)

میزان مجاز مصرف زعفران در هر ماه برای یک نفر، ۳ گرم است که روزانه چیزی در حدود یک دهم گرم از آن را شامل می‌شود. خوب است بدانید که مصرف ۵ گرم از این گیاه در ماه، می‌تواند خطرآفرین باشد.

 

 

  • niusha ztm
  • ۰
  • ۰

شاید بتوان گفت که گل محمدی را بیش از دیگر گل‌ها و یا گیاهان در خانه‌تان دیده‌اید. گاهی به شکل خشک شده برای مصرف غذایی و گاهی به عنوان یک دم‌کرده خوش عطر پرخاصیت.

اما پیش از آنکه به خواص فراوان آن بپردازیم، خوب است این گل را به درستی بشناسیم؛

گل محمدی یا گل سرخ یکی از انواع گل‌ها و  از رسته رزها است که در ایران با این نام شناخته می‌شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید نام علمی و لاتین این گل، Rose Damascena است و در دیگر مناطق با این نام شهرت دارد. گونه‌های گل سرخ در جهان، در حدود ۳ هزار گونه و نوع گل محمدی آن، مختص کشور ایران است.

گل سرخ که در ایران به نام گل محمدی کشت می‌شود، درختچه‌ای برگ‌ریز است که ارتفاع آن به حدود ۲ متر می‌رسد و شاخه‌های این درختچه، از خارهای تیزی پوشیده شده است که از این گل‌ها حفاظت می‌کنند. رنگ گل زیبای محمدی در طیف‌های مختلف از صورتی روشن تا سرخ‌رنگ وجود دارد. این گل را می‌توانید در مناطق مختلف ایران و از جمله کاشان ببینید و مرغوب‌ترین آن‌ها را تهیه کنید.

قدمت کشت و زرع گل محمدی، به هزاران سال پیش و دوران هخامنشیان باز می‌گردد. در آن زمان این نوع گل در استان فارس دیده می‌شد و بعدها در عصر صفویان به مناطق کوهپایه‌ای کاشان برده شد‌. در سال‌های اخیر درختچه‌های این گل، در منطقه شاه کوه و لاله‌زار کرمان نیز کشت شده است.

اما خوب است بدانید که مزارع گل محمدی در ۱۴ استان کشورمان وجود دارند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها، می‌توان به استان فارس، اصفهان، مرکزی، سمنان، کرمان و آذربایجان شرقی اشاره کرد.

خواص گل محمدی

سرشار از ویتامین C

یکی از مهم‌ترین ویتامین‌هایی که به سلامت بدن کمک می‌کند، ویتامین C است. گلبرگ‌های گل محمدی منبع غنی و مفید این ویتامین هستند و یک مشت از گلبرگ‌های تازه گل محمدی و تبدیل آن به جوشانده، می‌تواند این نیاز بدن را به خوبی پاسخ دهد.

وجود ویتامین  C در بدن، برای تامین سلامتی دستگاه ایمنی، استخوان‌ها و همچنین پوست بسیار اهمیت دارد.

پس، از نوشیدن دم کرده گل محمدی غافل نشوید.

رفع گلو درد

اگر به گلودرد یا التهاب، قرمزی و سوزش گلو دچار هستید، حتما نوشیدن روزانه یک فنجان چای و دمنوش گل محمدی را در برنامه‌تان قرار دهید‌. خواص ضد التهابی و مقابله‌ای این نوشیدنی در برابر عفونت‌ها، در درمان گلودرد بسیار مفید است. پس برای رهایی از درد گلو، این دمنوش را به صورت مرتب غرغره کنید.

کمک به حفظ تعادل چربی پوست

وجود چربی‌های بیش از حد بر روی پوست، موجب می‌شود که جوش‌های چرکی نمایان شوند. شست‌و‌شوی مداوم صورت با جوشانده گل سرخ به کنترل چربی‌های پوست کمک و میزان آن‌ها را بر روی پوست متعادل می‌کند.

درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلب

جوشانده گل محمدی حاوی مقادیر بسیار زیادی از پلی فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها است. این دو ماده، عامل مهمی در تامین سلامت قلب و همچنین درمان مشکلات قلبی هستند. اگر می‌خواهید قلبی سالم داشته باشید، نوشیدن منظم جوشانده گل محمدی را فراموش نکنید.

حال که با خواص بیشمار دمنوش گل سرخ آشنا و از فواید بی‌نظیر آن باخبر شدید، خوب است برای خرید آن اقدام کنید.

برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید.

بهترین زمان مصرف دمنوش گل سرخ

برای آنکه دمنوش گل سرخ، بهترین اثرگذاری و بیشترین فایده را برای شما داشته باشد، بهتر است به زمان خوردن آن توجه کنید؛ این دمنوش را ۱ تا ۲ ساعت پیش یا پس از غذا نوش جان کنید.

موارد منع مصرف چای گل سرخ چیست؟

چای گل محمدی به طور کلی، ضرر خاصی ندارد و به عنوان یکی از جوشانده‌های گیاهی با کمترین عوارض شناخته می‌شود. در واقع می‌توان گفت که خواص دمنوش گل محمدی چندین برابر بیشتر از مضرات احتمالی آن است.

اما همانطور که می‌دانید مصرف بیش از اندازه هر خوراکی و جوشانده‌ای می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

  • همانطور که گفتیم، دمنوش گل محمدی دارای مقادیر زیادی از ویتامین C درون خودش است. بنابراین مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به بروز مشکلات سنگ کلیه شود.
  • همچنین از آنجایی که ویتامین C، فرایند جذب آهن را تا حد زیادی افزایش می‌دهد، برای بیماران مبتلا به تالاسمی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
  • زیاده‌روی در مصرف این جوشانده، عوارضی همچون سردرد، حالت تهوع و استفراغ را به همراه دارد.
  • فراموش نکنید که برای اثرگذاری بیشتر این دمنوش، آن را به مقدار معین و میزان مناسب مصرف کنید.

چطور دمنوش گل سرخ درست کنیم؟

  1. برای درست کردن این دمنوش پرخاصیت، در ابتدا باید گل‌های تازه، خشک‌شده و یا غنچه خشک شده گل محمدی را تهیه کنید.
  2. یک قاشق غذاخوری از گلبرگ‌های گل سرخ را درون قوری و یا لیوان مخصوص دمنوش بریزید و سپس روی آن را با آب‌جوش پر کنید.
  3. مدت زمانی که طول می‌کشد تا جوشانده شما آماده شود، ۱۵ الی ۲۰ دقیقه است.
  4. این جوشانده خوش عطر را می‌‌توانید با لیمو ترش، عسل و یا نبات ترکیب و آن را نوش جان کنید.

  • niusha ztm
  • ۰
  • ۰

میوه‌‌ی به (Quince ) میوه‌ای زرد رنگ است. علاوه بر این‌که فرآورده‌ی خشک آن یکی از بهترین و پرطرف‌دارترین نوشیدنی‌های پاییز و زمستان است، خود میوه نیز مصارف خوراکی بسیاری دارد. مربای به کم‌شکر، برای وعده‌ی صبح انتخاب خوبی است اما برخلاف اینکه میوه‌ی به و دمنوش آن زرد رنگ است، مربای به پس از پخت و آماده شدن، با رنگ قرمز، زیبایی و خوشمزگی را به سفره‎ی صبحانه‌ی شما می‌آورد. از به در خوراک‌ها، خورشت‌ها و ترشی هم استفاده می‌شود. اگر فکر کردید که خواص به تا همین‌جا تمام می‌شود، اشتباه کردید! به، این میوه‌ی مقوی از شکوفه گرفته تا برگ و دانه‌های آن به‌طور جداگانه هرکدام قابل مصرف هستند و خواص بسیاری دارند.

دمنوش به چه طعمی دارد

دم‌کرده برگ‌های سبز به هم می‌تواند به عنوان یک جوشانده در کنار دمنوش میوه به؛ برای تسکین سرفه بسیار اثرگذار باشد. طبع میوه به گرم و خشک روبه معتدل است و برای افراد با طبع‌ها و مزاج‌های مختلف مفید است.

اگر سراغ طعم و مزه‌ی دمنوش به را بگیرید باید به شما بگوییم در برخورد با چای به خشک شده، انتظار یک طعم خوب و خوشمزه را داشته باشید اما اگر قصد دم‌کردن برگ‌ درخت به را دارید، ممکن است پس از جوشاندن و دم کردن برگ‌های خشک، با یک نوشیدنی تلخ مواجه شوید. البته این میزان تلخی برای همه یکسان نیست. شاید در طبع و ذائقه شما آن‌قدرها هم تلخ به‌نظر نرسد. با این حال می‌توانید از هل یا چوب دارچین برای معطر کردن و از عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.

خواص کلی به

درکنار مصارف خوراکی، بوئیدن به هم موجب ایجاد حس نشاط و تقویت قلب و مغز می‌شود. بوئیدن به باعث رفع حالت تهوع و خوردن به موجب تقویت معده و دهانه ورودی آن می‌شود. همچنین از بوی بد دهان و رفلاکس اسید معده جلوگیری می‌کند.
میوه‌ی به دیر هضم بوده و به همین علت ممکن است موجب یبوست مزاج شود؛ برای جلوگیری عوارض ابتلا به یبوست خوردن به، می‌توان از دمنوش آن استفاده کرد که دیگر باعث بروز این مشکلات نمی‌شود. میوه به دارای ترکیبات و موادی مثل پکتین، ویتامین‌های گروه C،B و A، مواد نشاسته‌ای، مواد قندی، فسفر، کلسیم، پتاسیم، آهن و سدیم است و خواصی مثل رفع ناراحتی‌های معده، مشکلات ریوی، خلط‌آور، درد‌های قاعدگی، سرفه، تقویت قلب، ضد نفخ، ورم روده و اسهال را دارد.

پیشگیری از سرطان

ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در به می‌تواند رادیکال‌های آزاد موجود در بدن را بی‌اثر کند و همچنین به تقسیم و تمایز سلول‌ها در جهت درست آن‌ها کمک کند و از سرطانی شدن سلول‌ها جلوگیری کند.

کاهش وزن

ترکیبات آنتی اکسیدانی میوه‌ی به و خواص دمنوش به، باعث افزایش متابولیسم بدن شده و فیبر موجود، در تقویت عملکرد دستگاه گوارش تاثیر مثبت گذاشته و بر روند کاهش وزن، موثر است.

خواص دم کرده به

خواص دمنوش به علاوه ‌بر اثرات بسیار مثبتی که بر روی دستگاه گوارش و متابولیسم بدن دارد، خواص قابل ذکری نیز در رابطه با پوست دارد. پس اگر به دنبال یک نوشیدنی طبیعی و بدون عوارض برای درخشان کردن پوست صورت خود و بهبود چین و چروک پوستی، حذف لکه‎ها و محافظت پوست در برابر اشعه ماورابنفش هستید، از نوشیدن دمنوش به غافل نشوید.

خواص دیگر به برای تنظیم فشار خون با شل‌کردن عروق و تنظیم انقباض عروقی، به جریان بهتر خون در رگ‌ها کمک می‌کند و تنظیم فشار خون را به دنبال دارد. به همچنین از طریق بهبود سطوح چربی‌های خونی؛ می‌تواند از بسیاری بیماری‌های قلبی عروقی مثل سکته، نارسایی قلب و بیماری‌های عروقی جلوگیری کند.
به در درمان موضعی درماتیت آپوتیک (التهاب و قرمزی پوست) تاثیر دارد. درماتیت آتوپیک ممکن است بر اثر داشتن آلرژی بر روی پوست و با نشانه‌های قرمزی و التهاب خودنمایی کند.
محتوای مواد معدنی به برای خون‌سازی مفید است. تنظیم خون‌رسانی به فولیکول‌های مو، از طریق تقویت خون‌سازی و تنظیم گردش خون، به رشد بهتر فولیکول‌های مو کمک می‌کند .
جوشانده‌ی به در معالجه اسهال‌های سبک که بر اثر بی‌حالی و تنبلی روده‌ها ایجاد می‌شود تاثیرگذار است و  برای معده‌ها و روده‌ها، بسیار فایده دارد.

چطور دمنوش به درست کنیم

تهیه‌ی چای خشک به، کاری زمان‌بر است که در طی چندروز انجام می‌شود و نیاز به حوصله‌ی بسیاری دارد. اگر تا به این‌جا که از خواص دمنوش به و اهمیت این دمنوش معجزه‌گر آگاه شدید، برای خرید و امتحان مشتاق هستید و می‌خواهید برای یک‌بار هم که شده این دمنوش جذاب را تجربه کنید؛ یک راه بسیار آسان‌تر برای تهیه آن وجود دارد. 
اگر دوست‌ دارید یک دمنوش به خانگی داشته باشید، ما در این‌جا برای شما روش تهیه و دم کردن به را شرح داده‌ایم:

  1. برای تهیه دمنوش به در اولین قدم باید میوه‌های به رسیده را بخرید. اگر در هنگام خرید با به‌های سبز و کال مواجه شدید، برای رفع این مشکل می‌توانید چندروزی به‌های کال را در دمای اتاق بگذارید تا به مرور زمان و با گذشت مدتی رسیده شوند.
  2. به‌ها را خوب بشوید و تمام پرز‌های روی آن را پاک کنید.
  3. بعد از شستن، نوبت به خلال کردن به می‌رسد. برای این‌کار می‌توانید با رنده فلزی به را خلال کنید یا با چاقو به را در قطعاتی به طول حدودا 3 سانتی‌متر و 2 میلی‌متر ببرید. اگر قطعات مساوی و یک‌ اندازه باشند، کار شما را در مراحل بعدی تهیه‌ی دمنوش آسان می‌کند.
  4. در مرحله چهارم لازم است قطعات بریده شده را بر روی یک وسیله‌ی گرمازا قرار داده و با گرمای ملایم خشک کنید. این کار ممکن است چندروزی به طول انجامد. مراقب باشید که خلال‌های به آن‌قدر در معرض گرما و هوا نماند که تمام رطوبت بافت خود را از دست بدهند.
  5. در مرحله بو دادن تکه‌های میوه‌ی به کمی مهارت و دقت نیاز است که به‌ها سوخته و خراب نشوند.
    خلال‌های به خشک شده را داخل ماهیتابه‌ی داغ ریخته و به سرعت زیرورو کنید تا حرارت به‌طور یکسان به همه‌ی خلال‌ها برسد و تا وقتی که به رنگ قهوه‌ای پررنگ برسند، ادامه دهید.
  6. پس ازتغییر رنگ، ظرفی که در آن خلال‌ها را بو داده‌اید از روی حرارت برداشته و فرصت دهید که خنک شوند.

چای به خشک شما آماده است.

برای مطالعه بیشتر کلیک کنید.

  • niusha ztm
  • ۰
  • ۰

برای آنکه وارد جهان سبز گیاه نعناع شویم و از ویژگی‌ها و خواص آن بیشتر بدانیم، بهتر است یک آشنایی اولیه از این گیاه مفید داشته باشیم و ببینیم از چه اجزایی تشکیل شده است. با ما همراه باشید.

نعناع گیاهی پرطرفدار در تمام دنیا به خصوص ایرانیان است که از سردسته تیره نعناعیان و از سبزی‌های خوراکی است که بسیار شبیه به پونه است و بیشتر عطر و خواص آن را داراست. اما تفاوت کم نعناع و پونه در این است که نعناع برگ‌هایش کرک کم‌تری دارند و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیش‌تر از پونه و اسانس آن نیز ملایم‌تر است.

برگ‌های نعناع متقابل، بیضوی، نوک تیز، دندانه دار و کمی پوشیده از کرک است و گل‌های گیاه نعناع در مرداد و شهریورماه به تعداد زیاد در کنار همدیگر می‌رویند و رنگ آن به ارغوانی مایل به بنفش دارد.

نکته جذاب این است که اگر آن را به بینی خود نزدیک کنید از تمام بخش‌های آن عطر و بوی خاصش به مشام می‌رسد و حس سرزندگی به سراغ‌تان می‌آید. حتی اگر آن را در دهان خود بگذارید احساس خنکی می‌کنید و این اتفاق به خاطر وجود ماده‌ای به نام منتول است که میزان آن از 35 تا 55 درصد تغییر می‌کند. به همین خاطر است که آدامس‌های نعنایی حسابی طرفدار دارد!

چطور دم کرده نعناع را درست کنیم؟

همه از جمله خود شما می‌توانید به راحتی در خانه و با وسایل آشپزخانه‌تان یک دمنوش خوش طعم نعناع را درست کنید و در حین تهیه دمنوش از عطر و بوی آن سرمست و سرحال شوید.

در ابتدای کار برگ‌های نعناع را حسابی بشورید تا هیچ کثیفی بر روی برگ و شاخه‌هایش باقی نماند. سپس آن را خشک کنید و آب را از قبل بجوشانید چون باید دو قاشق غداخوری برگ نعناع را درون قوری یا لیوان دمنوش‌تان بریزید و یک لیوان آب جوش به نعناع اضافه کنید.

بعد از آن باید 10 تا 15 دقیقه منتظر بمانید تا حسابی دم بکشد و خواص و عطر و طعم نعناع در آب حل شود. اگر به هر دلیلی به برگ تازه دسترسی نداشتید و وقتی تنها به یک لیوان دمنوش نیاز دارید تا خستگی را از تن‌تان بیرون کند، می‌توانید از برگ نعناع خشک شده استفاده کنید و آن را دم کنید تا ازخواص دمنوش نعناع بهره‌مند شوید.

در انتها اگر دوست داشتید می‌توانید آن را کمی عسل و نبات مخلوط کنید تا شیرینی و خنکی مطبوعی را زیر زبان‌تان حس کنید.

با این کار لذت چشیدن آن هیچ وقت از یادتان نمی‌رود و همچنین از خواص چای نعناع استفاده کرده‌اید.

دمنوش نعناع و زنجبیل

اگر می‌خواهید علاوه بر چشیدن طعم تند و تیز این دمنوش، از تاثیرات مثبت آن بر روی سلامت‌تان بهره ببرید، پس دست به کار شوید و گیاه تازه یا خشک نعناع و زنجبیل را تهیه کنید و آن‌ها را در دم کرده و نوش جان کنید.

این ترکیب فواید زیادی دارد و می‌تواند دهان شما را خوش‌بو کند و در کنارش اگر سردردی داشته باشید یا سرماخوردگی به سراغ‌تان آمده باشد، حتما این دمنوش کمک کننده خواهد بود.

دمنوش نعناع و لیمو ترش

حتما می‌توانید تصور کنید که ترکیب لیمو ترش تازه با نعناع بی نظیر خواهد بود. دمنوشی که حسابی شما را سرحال می‌کند و در کنارش ویتامین C که از طریق لیمو به بدن‌تان منتقل می‌شود، به سلامت‌تان کمک خواهد کرد.

درواقع به خاطر خواص نعناع و لیمو، هردو نوشیدنی مناسبی برای افراد سرماخورده هستند و می‌تواند به جنگ میکروب‌ها برود.

خواص دمنوش نعناع ، راز سلامتی

گیاه دارویی نعناع خاصیت‌های متفاوتی دارد که می‌تواند به سلامتی و سرزندگی شما کمک کند. این گیاه به دلیل عطر و طعم قوی و تندی که دارد باید به اندازه مناسب استفاده شود تا تاثیر مناسب خود را بگذارد.

پاک‌سازی پوست با حمام چای نعناع

رسیدگی به پوست و جوان سازی آن از دغدغه‌های همیشگی تک تک ماست و عمل به یک راه حل طبیعی می‌تواند خیال‌مان را راحت کند که بدون هیچ ضرری نتایج دلخواه را می‌گیریم. یکی از خواص چای نعناع به همین موضوع مرتبط است؛ درواقع اگر شما از مشکلات پوستی هورمونی مثل آکنه رنج می‌برید، چای نعناع می‌تواند کمک خوبی به شما بکند. پس مقداری از چای را به آب وان حمام اضافه کنید و در آن مدتی استراحت کنید. این کار به شما کمک می‌کند که سوختگی‌ها و التهابات پوستی شما تسکین پیدا کند و آرامش و خنکی را زیر پوستتان حس خواهید کرد.

رفع آلرژی

حتما آلرژی و التهاب‌های متفاوتی به سراغ شما آمده و حسابی اذیت‌تان کرده است. دمنوش نعناع به خاطر داشتن اسید rosmarinic ضد التهاب است و می‌تواند در بهبود آلرژی‌های فصلی شما اثرگذار باشد.

تقویت معده

اگر معده‌تان دائما شما را اذیت می‌کند و از نفخ و ترش کردن آن اذیت می‌شوید، استفاده از دمنوش نعناع راهکار مناسبی برای تقویت معده‌ است و پاکسازی مناسبی را انجام می‌دهد.

کاهش تب

گیاه نعناع به خاطر آنکه معرق است و باعث می‌شود به راحتی عرق کنیم، تب را پایین می‌آورد و دمای بدن را به تعادل می‌رساند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.

  • niusha ztm
  • ۰
  • ۰

آویشن در بسیاری از صنایع، از جمله صنایع دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد و در هر کدام از آن‌ها، یکی از ویژگی‌های خاصش را به نمایش می‌گذارد. درختچه کوتاه آویشن، پر از شاخه‌های نازک و مملو از بر‌گ‌های کوچک رو‌به‌روی هم است که بر روی آن، گل‌های چتری سفید و کوچکی قرار دارد. اگر نگاهی به کتاب‌های تاریخی و قدیمی بیندازید، می‌بینید که از آویشن با عنوان گیاه صعتر هم یاد شده است و این ردپا در تاریخ، نشان از قدمت مصرف آن دارد.

برای آن‌که به آویشن اعلا، با خواص جادویی آن برسید، بهتر است به کوهستان‌های کشور بروید. در کوهپایه‌های شهرستان فریدونشهر و همچنین در شهرستان اقلید شیراز، می‌توانید آویشن اصل را پیدا کنید و بهترین نوع آن را ببینید و جمع‌آوری کنید.  این گیاه پر خاصیت، به نام‌های دیگری هم معروف است. در شیراز، آن را آویشن شیرازی می‌نامند، در همدان، با نام آرزبه مشهور است و در کوخرد هرمزگان به آن اَوشُه می‌گویند.

آویشن در اواخر بهار و اوایل تیر می‌روید و در این زمان آماده چیدن و استفاده است. اما با تمام اسامی مختلف، خواص آویشن در همه جا یکی است و آنقدر تنوع دارد که هر گروهی با هر ذائقه و سلیقه و زمینه بیماری می‌توانند از آن استفاده کند.

خواص بی‌شمار دمنوش آویشن

درمان‌کننده سوء‌هاضمه و ترشح بیش از حد اسید معده

خواص درمان‌کنندگی معده برای آویشن شهرت فراوانی دارد. با نوشیدن مداوم یک فنجان چای آویشن گرم، می‌توانید مشکلات سوء‌هاضمه معده را درمان کنید. دمنوش آویشن همچنین اشتها‌آور است و برای کسانی که اشتهای چندانی به خوردن غذا ندارند مفید است. خواص هضم‌کنندگی این دمنوش از انباشته شدن غذا در معده جلوگیری می‌کند. با نوشیدن دم‌کرده آویشن دیگر خبری از ترش شدن غذا در معده نیست. بنابراین اگر با مشکلات معده دست‌و‌پنجه نرم می‌کنید، دمنوش گیاهی آویشن بهترین طبیب برای شماست.

داروی ضدتشنج

شاید برایتان جالب باشد که بدانید آویشن به دلیل موادی که داخل خودش دارد، بسیاری از بیماری‌هایی را که منجر به تشنج می‌شوند، درمان می‌کند. این گیاه دارویی به جهت خاصیت تصفیه‌کنند‌گی و پاک‌کنندگی رگ‌ها، مانع از بروز تشنج می‌شود.

درمان‌کننده نفخ روده

اگر مشکلات روده دارید و یا زیاد نفخ می‌کنید، با نوشیدن یک فنجان چای آویشن به ادامه آن خاتمه می‌دهید.

رفع آکنه و جوش

از جمله خواص دمنوش آویشن رفع آکنه است. داروهای پوستی با قیمت‌های بالا و عوارض گوناگون، از جمله داروهایی هستند که همه قشرها به طور یکسان، امکان استفاده از آن را ندارند. بنابراین بسیاری از افراد برای درمان جوش و آکنه به دنبال ترکیبات گیاهی و طبیعی با قیمت ارزان و اثرگذاری فوق‌العاده می‌گردند.که این گیاه پرطرفدار درمان‌کننده جوش و اکنه و درخشان کننده پوست صورت است.

خوب است بدانید که با بخور آویشن می‌توانید جوش‌های سرسیاه را از بین ببرید و به نرم شدن پوست صورتتان کمک کنید.

کمک به لاغری و تناسب اندام

در گیاه آویشن خاصیت دیورتیک وجود دارد که می‌تواند به آب شدن چربی‌های مضر بدن، لاغری و تناسب اندام کمک کند.

درمان کم‌خونی

کم‌خونی، یکی از بیماری‌های شایعی است که خصوصا در زنان به مقدار قابل توجهی به چشم می‌خورد. خوب است بدانید که دمنوش خوش عطر آویشن، با دارا بودن غلظت بالایی از آهن و دیگر مواد ضروری و همچنین تحریک گلبول‌های قرمز خون، کم‌خونی را به شکل چشمگیری درمان می‌کند. از دیگر خواص نوشیدنی نیز می‌توان به افزایش گردش خون و اکسیژن‌رسانی به آن، اشاره کرد.

انواع دمنوش آویشن

دمنوش آویشن و دارچین

آویشن و دارچین، هر دو از گیاهانی هستند که طبع گرمی دارند. ترکیب این دو گیاه باعث پیشگیری از سرماخوردگی می‌شود و خصوصا در فصل سرما که میزان ابتلا به سرماخوردگی بیشتر است، تاثیر بیشتری دارد. اگر بیش از اندازه از غذاهایی با طبع سرد استفاده می‌کنید، خوب است یک فنجان دمنوش آویشن و دارچین را در وعده غذایی‌تان جای دهید تا طبع بدنتان را متعادل کند.

چای آویشن و نعناع

نعناع با عطر فوق‌العاده‌ای که دارد، می‌تواند شما را مست و در بوی خودش غرق کند. حالا فکرش را بکنید که این گیاه خوش عطر، با آویشن ترکیب شود! قطعا ترکیبی بی‌نظیر، درمانی و پرخاصیت تحویل شما خواهد داد. چای آویشن و نعناع به رفع بیماری‌های گوارشی، پاکسازی معده و درمان نفخ و بیماری‌های روده کمک می‌کند. پس هر چه زودتر این ترکیب جذاب را بنوشید و لذت ببرید.

اگر دوست دارید بدنی شاداب و سالم داشته باشید و از گزند انواع بیماری‌ها در امان باشید، همین حالا دمنوش آویشن را تهیه کنید. مطمئن باشید با نوشیدن این اکسیر سلامتی، می‌توانید به جوانسازی بدن، پوست و روحیه‌تان کمک کنید. چای آویشن را با این گیاهان نیز ترکیب کنید تا خواص آن را به چند برابر افزایش دهید.

برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید.

  • niusha ztm
  • ۰
  • ۰

بسیاری از افراد هستند که همیشه رویای داشتن یک عطاری بزرگ با انواع گیاهان دارویی را در سر می‌پرورانند. عده‌ای هم آنقدر به گل‌ها و گیاهان دارویی علاقه دارند که تمام بیماری‌ها و مشکلاتشان را با خوردن آن‌ها درمان می‌کنند. شاید بهتر باشد که بگوییم، در دنیای مدرن امروز، که همه چیز مصنوعی و شیمیایی است، تنها یک محصول طبیعی می‌تواند حالمان را سر جایش بیاورد. گیاه بابونه، یکی از مهم‌ترین این گیاهان است ‌که طرفداران پروپاقرص خودش را دارد.
بگذارید در ابتدا گیاه بابونه را با هم بشناسیم؛
بابونه در حقیقت یک نام عمومی است که آن را به انواع گیاهان در تیره کاسنیان نسبت می‌دهند. این گیاه شگفت‌انگیز، خاصیت درمانی باورنکردنی و بی‌نظیری دارد که می‌تواند برای درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر باشد و بخشی از بیماری‌هایتان را بهبود ببخشد.
دو گونه مشهور از این گیاه وجود دارد که برای مصرف به عنوان چای و دمنوش به کار می‌روند. بابونه آلمانی و بابونه رومی، این دو نوع را شامل می‌شوند و طرفداران بسیار و خواص زیادی نیز دارند.
دمنوش بابونه با عطر و طعم منحصر به فرد خود، توانسته جای خودش را در میان مردم باز کند به یکی از محبوب‌ترین دمنوش‌ها تبدیل شود.
اگر می‌خواهید این گل‌های زیبا را از نزدیک ببینید، بهتر است در فروردین ماه، سفری به شمال خوزستان و دشت‌های اطراف آن، خصوصا در اندیمشک داشته باشید و در میان زیبایی آن غرق شوید. عطر و بوی بابونه شما را مست می‌کند و حال خوبی را به شما هدیه می‌دهد.

خواص دم نوش بابونه؛ درمان موثر بیماری‌ها

بابونه در میان گیاهان دارویی جایگاه ویژه‌ای دارد. این گیاه آنچنان سرشار از خاصیت است که با خوردن آن، در حقیقت به سلامت روح و جسم خودتان کمک کرده‌اید. بدون آن که هزینه‌های گزاف بپردازید یا با عوارض جانبی داروهای شیمیایی روبه‌رو شوید.
در ادامه قصد داریم که خواص دمنوش بابونه را برای شما بازگو کنیم. پس ادامه این مطلب را حتما بخوانید:

۱. بهبود و تنظیم کیفیت خواب

اولین و مهم‌ترین خواصی که برای دم‌کرده بابونه مطرح می‌کنند، بهبود و تنظیم کیفیت خواب است. گیاه بابونه ماده‌ای به نام آپیژنین در درون خود دارد که از جمله آنتی‌اکسیدان‌های مهمیی است که به برخی از گیرنده‌های مغز می‌چسبد. این ماده در برخورد با گیرنده‌های خاص مغز، موجب خواب‌آلودگی می‌شود‌. بنابراین می‌توان گفت که بابونه، بهترین داروی طبیعی برای درمان بی‌خوابی و کنترل کیفیت خواب است.

۲‌. کمک به سلامت سیستم گوارشی

از دیگر خواص دمنوش بابونه باید به تضمین سلامت سیستم گوارشی اشاره کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که با خوردن چای بابونه، میزان اسید معده به طرز قابل توجهی کاهش می‌یابد. این اتفاق موجب جلوگیری از ایجاد زخم‌های معده و همچنین بهبود آن‌ها می‌شود. یافته‌های علمی درباره دمنوش بابونه بر خواص ضدالتهابی آن روی معده تاکید می‌کنند. خوب است بدانید، این دمنوش بی‌نظیر از زمان‌های قدیم برای درمان مشکلات معده، از جمله حالت تهوع، درد و رفع گاز معده مورد استفاده قرار می‌گرفته. بابونه همچنین، خاصیت ضد اسهال دارد و از بروز آن جلوگیری می‌کند و در کاهش دردهای شکم و روده موثر است.
بنابراین اگر به مشکلات گوارشی، خصوصا بیماری‌های مرتبط با معده و یا روده تحریک‌پذیر درگیر هستید، دمنوش خوش عطر بابونه را نوش جان کنید.

برای مطالعه ادامه مطلب به این لینک مراجعه نمایید.

موارد منع مصرف چای بابونه و عوارض آن

همانطور که می‌دانید، مصرف گیاهان دارویی، از هر نوع و گونه‌ای که باشند، باید به میزان مشخصی صورت بگیرد. استفاده بیش از اندازه از گیاهان با خواص دارویی، می‌تواند مشکلاتی را برایتان به وجود آورد و به عوارض خاصی منجر شود.
گیاه بابونه هم از این قاعده مستثنی نیست. پس بهتر است عوارض دمنوش بابونه را بشناسیم و موارد منع مصرف آن را به خاطرمان بسپاریم.

۱. استفاده بیش از اندازه از چای بابونه در موارد نادری می‌تواند منجر به واکنش‌های آلرژیک ‌شود و برایتان دردسرساز شود.

۲. اگر بیشتر از مقدار معین از این دمنوش استفاده کنید، ممکن است دچار علائمی مانند سردرد، تهوع و استفراغ، بروز زخم‌های دهانی، تعریق و ورم چشم شوید.

۳. چنانچه باردار هستید و یا دوران شیردهی را می‌گذرانید، تا حد امکان از خوردن این دمنوش اجتناب کنید. مصرف چای بابونه در زمان بارداری و شیردهی می‌تواند در برخی افراد به بروز واکنش‌های آلرژی بینجامد.

۴. به خاطر داشته باشید که این گیاه دارویی پرخاصیت، با داروهای بیهوشی تداخل دارد. بنابراین اگر در آستانه انجام عمل جراحی هستید، دو هفته پیش از انجام عمل، مصرف آن را متوقف کنید.

۵. باید بدانید که مصرف گیاه بابونه همراه با انواع داروهای ضدانعقاد و رقیق‌کننده خون مانند بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و… و همچنین نوشیدنی‌های الکلی ممنوع است.

پس به یاد داشته باشید که مصرف این دمنوش را به مقدار کافی انجام دهید و از زیاده‌روی در استفاده از آن خودداری کنید تا به عوارض آن دچار نشوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

  • niusha ztm
  • ۰
  • ۰

زعفران یکی از پرکاربردترین ادویه در جهان است که علاوه بر رنگ دل انگیزی که به غذا می‌دهد،  فواید زیادی نیز برای بدن دارد.زعفران با اختلاف بسیار زیادی نسبت به سایر ادویه‌های جهان، رتبه نخست را در قیمت‌گذاری دارد و بسیار گران است. با کیفیت‌ترین زعفران در ایران کیلویی بین 9 تا 11 میلیون تومان است. مهمترین دلیل بالابودن قیمتش، روش و فشرده بودن کار برداشت است. از این رو خریدارانش مجبورند قیمت بالایی برای آن بپردازند. فصل برداشت زعفران در کشور از اوایل ماه نوامبر یا همان نیمه آبان شروع می‌شود و تا دو سه هفته نیز به طول مینجامد. قطعا تا به‌حال عکسی از مزارع زعفران به چشم‌تان خورده است؛ مزارعی سرشار از گیاهان بنفش یک دست که علاوه بر چشم‌نوازی عالی، می‌توانند شما را ساعت‌ها میخکوب زیبایی خود کنند. عمده کاشت زعفران در شرق کشور و در خراسان است.

خواص زعفران

بهبود عملکرد حافظه

این خاصیت دمنوش زعفران برای افرادی مناسب است که نگران افزایش سن و زوال قوه عقل هستند. زعفران با عملکردی که بر هورمون‌ها دارد، می‌تواند حافظه را تقویت کند و ریسک ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. باید بدانید یکی از موارد ابتلا به آلزایمر داشتن استرس بالاست که چون زعفران آن را کاهش می‌دهد بنابراین خطر زوال عقل نیز کم می‌شود.

سرمست کننده

در گذشته زعفران برای برخی بیماری‌های روحی نیز مورد استفاده قرار میگرفت. بله درست خواندید، زعفران سرمست‌کننده است. شاید عبارت «چایی زعفرانی خوردم» از جانب کسی که خوشحال است بارها به گوش‌تان خورده باشد. این احساس به دلیل وجود موادی مانند کروسین و سافرانال در این گیاه است که تاثیراتش مانند داروهای آرام‌بخش است. هرچند زعفران طبیعی است و داروهای آرام‌بخش مواد شیمیایی هستند اما عملکرد هر دو آزاد کردن هورمون‌های سرمست کننده در بدن فرد است. شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از شرکت‌های دارویی که پز محصولات طبیعی و ارگانیک خود را می‌دهند، سعی در استفاده از زعفران در داروهای ضد افسردگی و نشاط‌آور می‌کنند.

کاهش اشتها و کاهش وزن

باورش سخت است ادویه‌ای که تصویر اولیه آن در ذهن تقریبا تمام جهان بر روی غذاهای چرب و پرکالری نقش بسته، خودش باعث کاهش اشتها و وزن می‌شود. این گزاره آزمون نیز شده است. در آزمایشی که سال 2010 توسط چند پزشک تغذیه انجام شد، چند زن که به بیماری پرخوری عصبی مبتلا بودند، رژیم همراه با قرص مکمل زعفران داده شد.

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید.

 

انواع دمنوش زعفران

زعفران و چای سبز

چای سبز از قدیم برای کاهش وزن، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و آرامش مورد استفاده قرار می‌گرفت. همانطور که در قسمت قبل گفته شد، یکی از مزیت‌های زعفران مبارزه با سلول‌های سرطانی و بدخیم است. اگر این ادویه با چای سبز ترکیب شود، معجونی قوی برای مبارزه با سلول‌های مهاجم سرسخت خواهد بود. علاوه بر مبارزه با سرطان، این ترکیب به پیشگیری از افسردگی، آلزایمر، کم خونی و… نیز کمک می‌کند. نکته دیگری که باید در ترکیب چای سبز و زعفران به آن اشاره کرد، خواص چربی سوزی و لاغرکننده آن است. افرادی که به دنبال کاهش سایز و وزن خود هستند می‌توانند با این ترکیب به نتایج خوبی برسند. روش تهیه این معجون نیز مخلوط کردن نصف قاشق چای‌خوری زعفران در یک قوری آب جوش به همراه چای سبز است. باید توجه کرد که زعفران و چای سبز باید با هم دم بکشند.

زعفران و نبات

همیشه ترکیب دمنوش زعفران و نبات را برای کاهش مشکلات گوارشی و سوهاضمه مورد استفاده قرار می‌دادند. این ترکیب علاوه بر رفع سردی بدن ضد نفخ بوده و برای درمان دلپیچه نیز مورد استفاده می‌گیرد. ترکیب این دو به صورت آماده در عطاری و مغازه‌ها به فروش می‌رسد.

چای و زعفران

تقریبا تمام ایرانی‌ها روزی یک لیوان چای مصرف می‌کنند. چه بهتر که این یک لیوان با زعفران نیز ترکیب شود. مخلوط زعفران با چای سیاه می‎تواند سردی که اول صبح به سراغ برخی افراد می‌آید را از بین ببرد. استفاده از این ترکیب آن‌هم در اول صبح علاوه بر شادی و نشاط به بهبود عملکرد مغز نیز کمک کند. روش تهیه چای زعفرانی نیز نصف قاشق چای خوری آب زعفران دم کرده درون یک لیوان چای سیاه است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه نمایید.

 

  • niusha ztm
  • ۰
  • ۰

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • niusha ztm
  • ۰
  • ۰

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • niusha ztm